Kostnads- och effektivitetströsklar för VR

Kostnads- och effektivitetströsklar för VR

18 februari 2021 förbi SyncVR Medical
1616003704536-1200x800.png

Virtuell verklighet framträder som en ny och kostnadseffektiv icke-farmakologisk behandling av smärta, och det finns ett växande intresse för att använda VR i akut sjukhusmiljö. Traditionellt var opioid nyckeln för smärtupplevelse och även om det var mycket effektivt hade det också många biverkningar associerade med det som illamående, yrsel och sedering bland andra. Dessa biverkningar förlänger patientens vistelse på sjukhuset, ökade sjukvårdskostnader och en signifikant minskning av patientens tillfredsställelse.

Därför har det nu blivit viktigt att söka efter icke-farmakologiska behandlingar som bidrar till effekten av övergripande smärtlindring. Det är här virtuell verklighet spelar in genom att skapa en datorgenererad simulering som kan utforskas och interageras av användarna. I en nyligen genomförd studie det visade sig att 65% på sjukhuspatienter som fick VR-upplevelse uppnådde ett kliniskt signifikant smärtsvar vs. 40% av kontroller som tittar på en avslappningsvideo. VR kan komplettera en lägre dos av smärtstillande medel eller kommer att eliminera behovet av medicin helt för vissa patienter, vilket kommer att minska utgifterna för opioider och andra smärtstillande mekanismer.

SyncVR-Relax & Distract utforskar virtual reality (VR) som ett distraktionsintervention under behandlingsprocesser. Våra system minskar inte bara patienternas beroende av smärtlindrande läkemedel utan är också överkomliga, lätta, mindre och bekväma. Många använder en smartphone för skärm och hårdvara, som spårar patienternas rörelser för att analysera deras förbättring samtidigt som vårdgivaren får total kontroll över vad deras patienter ser.

VR-applikationer kan lära människor att hantera sin smärta i den verkliga världen. Det kan träna och övertyga en person om att de har styrning över sin kropp och sin erfarenhet. Det visar att hjärnans svar på skador kan manipuleras på ett positivt sätt.

sv_SESvenska