SyncVR Fit - Rehabilitering med Virtual Reality

SyncVR Fit - Rehabilitering med Virtual Reality

10 februari 2021 förbi SyncVR Medical
syncvr-fit-1200x676.png

Virtual Reality används som en framväxande behandling för rehabilitering efter stoke. Fördelarna med VR inkluderar enkel anpassningsförmåga, feedback i realtid och förmågan att återskapa liv som situationer i en säker och kontrollerad miljö, medan spelets del av VR är rolig, interaktiv och engagerande. Tillsammans kombinerar VR-rehabilitering enorm popularitet genom att möjliggöra intensiv och repetitiv träning samtidigt som det ger underhållning till patienterna. Nyliga studier har visat att VR kan främja rörelser i nedre extremiteter och återställa balansförmågan för personer som drabbats av stroke eller Parkinsons sjukdom eller barn med cerebral pares.

Generellt tros balansering av kroppen uppnås genom samordning av tre huvudsystem, inklusive visuell, vestibulär och proprioceptiv känsla. Tidigare studier har visat att prefrontal cortex är ett av de viktigaste hjärnområdena för att kontrollera människans balans. Genom att använda en virtuell miljö för att träna ögon-huvudrörelsen kan balans hos äldre människor förbättras och yrkesfall minskas.

Vi på SyncVR har känt igenom denna viktiga aspekt av VR och använt den för att skapa SyncVR Fit - en applikation som underlättar kroppsrörelser för sjukgymnastik, geriatrisk och post-IC rehabilitering för alla åldersgrupper. Det bildar ett aktivt engagemang med patienterna genom att låta dem uppleva roliga, positiva känslor. SyncVR Fit har spelliknande övningar som att blockera bollar från målstolpen i ett virtuellt gym eller försöka samla olika frukter. Att använda övningar i denna form ökar inte bara de psykologiska fördelarna med träning utan ökar också sannolikheten för långvarig träning.

 

sv_SESvenska