Använda Immersive Virtual Reality för att övervinna ångest

Använda Immersive Virtual Reality för att övervinna ångest

9 februari 2021 förbi SyncVR Medical
blog-2-1200x900.jpg

Att vara människa kommer med alla möjliga bagage, ofta hantera känslor som fördunklar våra bedömningar dagligen. Det finns dock bara så mycket som en person kan bära, som skulder som ackumuleras över tiden. Svettning, skakningar, yrsel - när stressnivåerna ökar så mycket att det hindrar våra vardagliga aktiviteter betyder det att du har korsat dig till det hälsobelastande området för ångest.

Förekomsten av ångeststörningar över hela världen varierar från 2,5 till 7 procent per land. Globalt en uppskattningsvis 284 miljoner människor upplevde en ångestsyndrom, vilket gjorde den till den vanligaste psykiska hälsan eller neuro-utvecklingsstörningen. Social ångest härrör ofta från tonåren och har olika faktorer. Dessa kan innefatta genetiska problem, personlighet {att vara medfödd blyg} eller livsproblem {någon våldsam upplevelse}. De flesta människor upplever dessa symtom på social ångest under konfrontations- eller uppmärksamhetssituationer. Det finns en ständig underliggande rädsla för förlägenhet, kritikavslag och viktigast av allt misslyckande. Tyvärr utvidgas dessa konsekvenser till nästan alla aspekter av livet som att tala offentligt vid ett tillfälle till en jobbintervju eller helt enkelt att beställa mat från restaurangen.

Lyckligtvis för varje problem finns det en lösning eller åtminstone en lösning pågår. Innan virtuell verklighet användes som en väg för behandling användes icke-exponeringsterapier för att aktivera rädslan som patienterna kände skulle framkalla ångest för dem. Men dessa metoder hade vissa begränsningar, till exempel, imaginal exponering där en patient föreställer sig de stimuli som utlöser ångest-instillerande rädsla. Det var dock svårt för läkaren att veta och förstå vad patienten faktiskt har föreställt sig.

Virtuell verklighet hjälper till att överbrygga detta gap med samma mål: Patienter lär sig att övervinna ångest genom att ersätta det med avkoppling. Terapeuter kan nu använda VR för att hjälpa sina patienter att manövrera svåra situationer. Men vad VR gör annorlunda är att det skapar situationer i verkliga livet i en miljö som kan ses och kontrolleras av terapeuterna. Det här styrelementet som skiljer VR ut från andra behandlingssätt och är också drivkraften bakom dess popularitet. Omfattningen av användning av VR vid ångestbehandling modifieras också av dess förmåga att användas på distans var som helst utan att egentligen lämna kontoret. .Det enda syftet med VR är att återskapa en levande representation av den värld vi faktiskt lever så att känslan av att vara närvarande där är verklig.

sv_SESvenska