Virtual Reality: The Future of Addiction Treatment

Virtual Reality: The Future of Addiction Treatment

8. april 2021 av SyncVR Medical
IMG_20190821_200752.jpg

Mange mennesker over hele verden lider av en eller annen form for narkotikamisbruk eller rusmiddelforstyrrelse (SUD). På grunn av konjunkturens tilbaketrekning og tilbakefall, f.eks. alkoholbrukforstyrrelse (AUD), kan vanskeligheter som er forankret i å håndtere slike hjernesykdommer motløse de som aller helst vil opphøre narkotikamisbruk og føre sunnere liv. Metoder for virtuell virkelighet kan også ha stor innvirkning på de som søker behandling og spille en viktig rolle i å motvirke deres følelser av defaitisme og selvtillit. Ved å avvise deres avhengighet gjentatte ganger i et virtuelt scenario, fremmer individer tilliten til det i den virkelige verden og opprettholder den troen på sine egne evner på tvers av andre behandlingsalternativer.

Fordeler med å bruke VR for avhengighetsbehandling

Lærere på  Virtual Reality Clinical Research Lab ved University of Houston Graduate College of Social Work er pionerer for å bruke VR-teknologi til behandlingsformål. Forskerne har oppnådd suksess ved å bruke virtual reality-terapi for å hjelpe røykere å nekte sigarettens fristelse.

virtual-reality-terapi-for-behandling-alkohol-eller-rusavhengighet

Fordelene med virtual reality kan gjelde uansett hvilket stadium av prosessen de er i.

1. Avgiftning

For å hjelpe i løpet av  prosess med avgiftning fra narkotikamisbruk , teknikker for virtuell virkelighet kan brukes til å distrahere individet fra ubehag ved tilbaketrekning og avgiftning. Mens de er nedsenket i denne alternative virkeligheten, har mange det lettere å takle symptomene og være forpliktet til edruelighet.

2. Fighting Cravings

VR er en aktiv opplevelse, hvor brukeren dykker helt inn i en annen virkelighet. Spesifikke lyder, lukter, situasjoner og visuelle stimuli spiller en viktig rolle i deres ønske om å bruke narkotika, og ved å engasjere seg jevnlig med disse spesifikke utløserne, kan rusavhengige øve på å overvinne dem gjennom gjentatt eksponering.

3. Lære å si nei

Med virtuell virkelighet kan klienter øve på disse scenariene om og om igjen uten å måtte bekymre seg for hva som skjer hvis de ikke kan si nei. Gjenoppretting er en daglig forpliktelse, men det kan være lettere å gjøre hvis du vet at du har lyktes tidligere. Ved å si vellykket nei til avhengighet i en virtuell setting, kan avhengige føle seg tryggere på å si nei når de forlater behandlingen.

4. Personlig behandling

Så mye som VR kan hjelpe rusavhengige med å bekjempe utløsere, kan det også hjelpe terapeuter med å identifisere de interne bidragene som fremmer en avhengighet. Selvtillit, traumer i barndommen, en familiehistorie med avhengighet og utallige andre faktorer kan være å bygge en veisperring for å komme seg. Ved å utforske disse scenariene kan tilpassede terapier utformes for å bestemme årsaken til avhengighet.

5. Avslapping

Beroligende scener, kombinert med avslappende musikk, kan bidra til å redusere uro, stress, paranoia og sinne og gi et stille sted for selvrefleksjon. Denne teknologien kan også gi en flukt hvis trang blir overveldende.

nb_NONorsk bokmål