Kostnads- og effektivitetsterskler for VR

Kostnads- og effektivitetsterskler for VR

18. februar 2021 av SyncVR Medical
1616003704536-1200x800.png

Virtuell virkelighet dukker opp som en ny og kostnadseffektiv ikke-farmakologisk terapi for smerte, og det er økende interesse for å bruke VR i akutt sykehusmiljø. Tradisjonelt var opioid nøkkelen for smertelindring, og selv om det var veldig effektivt, hadde det også mange bivirkninger assosiert med det som kvalme, svimmelhet og sedasjon blant andre. Disse bivirkningene forlenger pasientens opphold på sykehuset, økte helsekostnader og en betydelig reduksjon i pasientens tilfredshet.

Derfor har det nå blitt viktig å søke etter ikke-farmakologiske behandlinger som bidrar til effekten av generell smertebehandling. Det er her virtuell virkelighet spiller inn, ved å lage en datamaskingenerert simulering som kan utforskes og samhandles av brukerne. I en nylig studie det ble funnet at 65% av innlagte pasienter som fikk en VR-opplevelse oppnådde en klinisk signifikant smerterespons vs. 40% av kontroller som ser på en avslapningsvideo. VR kan utfylle en lavere dose med smertestillende medisiner eller vil eliminere behovet for medisin helt for noen pasienter, noe som vil redusere utgiftene til opioider og andre smertestillende mekanismer.

SyncVR-Relax & Distract utforsker virtual reality (VR) som en distraksjonsintervensjon under behandlingsprosesser. Systemene våre reduserer ikke bare pasienters avhengighet av smertestillende medisiner, men er også rimelige, lette, mindre og komfortable. Mange bruker en smarttelefon til skjerm og maskinvare, som sporer pasientens bevegelser for å analysere forbedringene, samtidig som omsorgspersonen får full kontroll over hva pasientene ser.

VR-applikasjoner kan lære folk å håndtere smertene i den virkelige verden. Det kan trene og overbevise en person om at de har styring over kroppen og opplevelsen. Det demonstrerer at hjernens respons på skader kan manipuleres på en positiv måte.

nb_NONorsk bokmål