Bruke Immersive Virtual Reality for å overvinne angst

Bruke Immersive Virtual Reality for å overvinne angst

9. februar 2021 av SyncVR Medical
blog-2-1200x900.jpg

Å være menneske kommer med all slags bagasje, ofte med å håndtere følelser som skyer våre dommer daglig. Imidlertid er det bare så mye som en person kan bære, som gjeld som akkumuleres over tid. Svette, skjelving, svimmelhet - når stressnivået øker så mye at det hindrer våre verdslige aktiviteter, betyr det at du har krysset inn i det helsebelastende territoriet til angst.

Forekomsten av angstlidelser over hele verden varierer fra 2,5 til 7 prosent etter land. Globalt en anslått 284 millioner mennesker opplevde en angstlidelse, noe som gjør den til den vanligste psykiske helsen eller nevro-utviklingsforstyrrelsen. Sosial angst stammer ofte fra tenårene og har en rekke faktorer. Disse kan omfatte genetiske problemer, personlighet {å være medfødt sjenert} eller livsproblemer {enhver voldelig opplevelse}. De fleste mennesker opplever disse symptomene på sosial angst under konfronterende eller oppmerksomhetstrekkende situasjoner. Det eksisterer en konstant underliggende frykt for forlegenhet, kritikkavvisning og viktigst av alt feil. Dessverre utvides disse implikasjonene til nesten alle aspekter av livet, som offentlige taler ved en anledning til et jobbintervju eller bare å bestille mat fra restauranten.

Heldigvis for hvert problem er det en løsning eller i det minste en løsning som pågår. Før du brukte virtual reality som en vei for behandling, ble ikke-eksponeringsbehandling brukt til å aktivere frykten som pasientene følte ville trylle angst for dem. Men disse metodene hadde visse begrensninger for eksempel, imaginal eksponering der en pasient forestiller seg stimuli som utløser angst-innpodende frykt. Imidlertid var det vanskelig for legen å vite og forstå hva pasienten faktisk forestiller seg.

Virtual reality hjelper til med å bygge bro over dette gapet mens de har det samme målet: Pasienter lærer å overvinne angst ved å erstatte det med avslapning. Terapeuter kan nå bruke VR for å hjelpe pasientene sine med å manøvrere vanskelige situasjoner. Men det VR gjør annerledes er, det skaper virkelige livssituasjoner i et miljø som kan sees og kontrolleres av terapeutene. Det er dette kontrollelementet som skiller VR fra andre behandlingsmåter og er også drivkraften bak dens popularitet. Omfanget av bruk av VR i angstbehandling er også modifisert av dets evne til å brukes eksternt hvor som helst uten å forlate kontoret. .Hensikten med VR er å gjenskape en levende representasjon av den verden vi faktisk lever, slik at følelsen av å være til stede der er virkelig.

nb_NONorsk bokmål