Virtuaalitodellisuusterapia häiriöiden syömiseen

Virtuaalitodellisuusterapia häiriöiden syömiseen

7. toukokuuta 2021 mennessä SyncVR Medical
IMG_20210209_150941-1200x553.jpg

Virtuaalitodellisuudesta on tulossa loistava työkalu altistushoitoon. Viimeisimmät tutkimukset kokeiltu erilaisilla näytteillä potilaista, joilla on syömishäiriöitä ja väestö ilman syömishäiriöitä, joille he altistuvat virtuaalitodellisuusympäristöille ja ärsykkeille. Lopputulokset osoittivat, että ihmisillä, jotka olivat altistushoidossa ja käyttivät VR: tä, oli enemmän hallintaa ahdistustasostaan ja siten ollen positiivisempia ja tehokkaampia tuloksia. Tutkimukset osoittivat myös, että VR: n käyttö auttoi ennaltaehkäisemään syömiskäyttäytymistä bulimia- ja ahmimishäiriöpotilailla.

Luonut Psious, potilailla on useita VR-simulaatioita kohtaamaan ongelmansa kehon kuvalla. Yksi on pukeutumissimulaatio, jossa potilas näkee itsensä virtuaalisen avatarin alusvaatteissa. Sitten potilas käyttää joukkoa säätimiä muuttamaan avatarin kehon ulkonäköä itsensä havaitseman kehon kuvan luomiseksi. Terapeutti pystyy sitten lisäämään potilaan kehon mittauksiin perustuvan virtuaalikuvan kuvaamaan ristiriitaa potilaan käsityksen omasta kehosta ja hänen todellisista mitoistaan.

Toinen tarjottu simulaatio tapahtuu ravintolassa, jossa potilas simuloi aterian tilaamista ja syömistä. Skenaario on muokattavissa, ja valikkovaihtoehtoja ovat vähärasvainen, tavallinen ja rasvainen ateria sekä diureettivaihtoehdot, joita syömishäiriöt käyttävät usein liikaa. Potilaat simuloivat ateriansa kulutusta ja voivat jopa valita keskustelutyypit virtuaalisen tuttavan kanssa (ei mitään, neutraalia tai epämiellyttävää). Tämän alla olevan kuvan simulaation tavoitteena on ohjata potilasta hallitun ja räätälöidyn skenaarion avulla auttamaan häntä ratkaisemaan ahdistuneisuutensa.

fiSuomi