SyncVR Fit- kuntoutus virtuaalitodellisuuden avulla

SyncVR Fit- kuntoutus virtuaalitodellisuuden avulla

helmikuu 10, 2021 mennessä SyncVR Medical
syncvr-fit-1200x676.png

Virtuaalitodellisuutta käytetään nousevassa hoidossa stokin jälkeiseen kuntoutukseen. VR: n etuihin kuuluu helppo sopeutumiskyky, reaaliaikainen palaute ja kyky luoda elämän kaltaisia tilanteita turvallisessa ja hallitussa ympäristössä, kun taas VR: n peliosa on hauska, vuorovaikutteinen ja kiinnostava. Yhdistetty VR-kuntoutus on saamassa valtavaa suosiota mahdollistamalla intensiivisen ja toistuvan harjoittelun tarjoamalla samalla viihdettä potilaille. Viimeisimmät tutkimukset ovat osoittaneet, että VR voi edistää alaraajojen liikettä ja palauttaa tasapainokyvyn aivohalvauksen tai Parkinsonin taudin kärsineille tai aivohalvauksessa oleville lapsille.

Yleensä kehon tasapainottamisen uskotaan saavutettavan kolmen pääjärjestelmän koordinoinnilla, mukaan lukien visuaalinen, vestibulaarinen ja proprioseptiivinen tunne. Aiemmat opinnot ovat osoittaneet, että prefrontaalinen aivokuori on yksi tärkeimmistä aivojen alueista ihmisen tasapainon hallitsemisessa. Käyttämällä virtuaalista ympäristöä silmän ja pään liikkeen kouluttamiseen voidaan parantaa ikääntyneiden ihmisten tasapainoa ja minimoida ammatilliset kaatumiset.

We at SyncVR have recognized this key aspect of VR and used it to create SyncVR Fit – an application that facilitates body movements for the purpose of physiotherapy, geriatric and post-IC rehabilitation for all age groups. Se muodostaa aktiivisen yhteyden potilaan kanssa antamalla heidän kokea hauskoja, positiivisia tunteita. SyncVR Fit -sovelluksessa on pelimaisia harjoituksia, kuten pallojen estäminen portilta virtuaalikuntosalilla tai yrittää kerätä erilaisia hedelmiä. Harjoitusten käyttäminen tässä muodossa ei vain lisää liikunnan psykologisia hyötyjä, vaan lisää myös todennäköisyyttä, että harjoitukset pysyvät pitkällä aikavälillä kiinni.

 

fiSuomi