Virtual Reality: En intervention for kræftpatienter

Virtual Reality: En intervention for kræftpatienter

28. april 2021 ved SyncVR Medical
1618556034833.jpeg

Kræftpatienter lever ofte med comorbiditeter, herunder kronisk smerte, depression eller andre tilknyttede kroniske tilstande. Håndtering af kronisk smerte er fortsat en udfordrende og kompleks proces, der involverer farmakologiske, fysiske, erhvervsmæssige og psykologiske faktorer. Typisk anvendes farmaceutiske interventioner såsom acetaminophen og NSAID'er såvel som opioider til at øge komforten i kræftrelateret kronisk smerte. Men dette øger chancerne for stofmisbrug og risikerer eksponering for bivirkninger forbundet med brug af opioider.

Virtual Reality er for nylig opstået som en ny måde til smertebehandling. Formålet med VR-teknologi er at give brugerne en følelse af tilstedeværelse i et simuleret miljø - de har lyst til at være der. Kognitiv distraktion er en fælles strategi til kontrol af smerte og er afhængig af konkurrerende kognitive ressourcer, dvs. opmærksomhed, for at reducere opfattelsen af smerte. Immersive VR-interventioner bruges som kraftfulde distraktorer, der kræver visuelt, lyd-, kognitivt og følelsesmæssigt engagement fra brugeren.

En anden tilgang, som nogle patienter vurderer, er mindfulness-meditation til kronisk smertebehandling. Mindfulness meditation er en psykologisk teknik, der kræver bevidst og ikke-fordømmende bevidsthed om smerte og bevidst afslapning for at understøtte dens accept og hjælpe med at reducere dens indflydelse. Kombination af mindfulness-meditation inden for en VR-intervention kan hjælpe med at støtte accept og overholdelse af øvelsen, samtidig med at den har en positiv effekt på smertereduktion gennem fordybende VR-distraktion.

I den sammenhæng har vi hos SyncVR designet SyncVR-Relax & Distract - en applikation, hvor patienter og sundhedspersonale kan opleve en bred vifte af VR-scenarier for at reducere smerte, angst og stress. VR-biblioteket indeholder afslapningsøvelser, kognitive stimulerende spil og videoer. Det er let at implementere, og applikationen leveres med en tablet, hvor du kan se, hvad en patient ser i VR-headsettet.

da_DKDansk