Omkostnings- og effektivitetstærskler for VR

Omkostnings- og effektivitetstærskler for VR

18. februar 2021 ved SyncVR Medical
1616003704536-1200x800.png

Virtuel virkelighed fremstår som en ny og omkostningseffektiv ikke-farmakologisk behandling af smerte, og der er voksende interesse for at bruge VR i den akutte hospitalsindstilling. Traditionelt var opioid nøglen til smertelindring, og selvom det var meget effektivt, havde det også mange bivirkninger forbundet med det som kvalme, svimmelhed og sedation blandt andre. Disse bivirkninger forlænger varigheden af patientens ophold på hospitalet, øgede udgifter til sundhedsydelser og et signifikant fald i patientens tilfredshed.

Derfor er det nu blevet afgørende at søge efter ikke-farmakologiske behandlinger, der bidrager til effekten af generel smertebehandling. Det er her virtual reality kommer i spil ved at skabe en computergenereret simulation, som kan udforskes og interageres af brugerne. I en nylig undersøgelse det blev fundet, at 65% af indlagte patienter, der fik en VR-oplevelse, opnåede et klinisk signifikant smerterespons vs. 40% af kontrolelementer, der ser en afslapningsvideo. VR kan supplere en lavere dosis smertestillende medicin eller vil helt fjerne behovet for medicin for nogle patienter, hvilket vil reducere udgifterne til opioider og andre smertedræbende mekanismer.

SyncVR-Relax & Distract udforsker virtual reality (VR) som en distraktionsintervention under behandlingsprocesser. Vores systemer reducerer ikke kun patienternes afhængighed af smertestillende medicin, men er også overkommelige, lette, mindre og komfortable. Mange bruger en smartphone til displayet og hardware, der sporer patientens bevægelser for at analysere deres forbedring, samtidig med at plejeren får total kontrol over, hvad deres patienter ser.

VR-applikationer kan lære folk at håndtere deres smerte i den virkelige verden. Det kan træne og overbevise en person om, at de har styring over deres krop og deres oplevelse. Det viser, at hjernens reaktion på skader kan manipuleres på en positiv måde.

da_DKDansk