Brug af Immersive Virtual Reality til at overvinde angst

Brug af Immersive Virtual Reality til at overvinde angst

9. februar 2021 ved SyncVR Medical
blog-2-1200x900.jpg

At være menneske kommer med alle mulige bagager, ofte beskæftiger sig med følelser, der skyder vores domme på daglig basis. Der er dog kun så meget, som en person kan bære, som gæld, der akkumuleres over tid. Sved, skælv, svimmelhed - når stressniveauerne stiger så meget, at det forhindrer vores verdslige aktiviteter, betyder det, at du er krydset ind i det sundhedsbelastende område af angst.

Forekomsten af angstlidelser over hele verden varierer fra 2,5 til 7 procent efter land. Globalt en anslået 284 millioner mennesker oplevede en angstlidelse, hvilket gjorde den til den mest udbredte mentale sundhed eller neuro-udviklingsforstyrrelse. Social angst stammer ofte fra teen år og har forskellige faktorer. Disse kan omfatte genetiske problemer, personlighed {at være medfødt genert} eller livsproblemer {enhver voldelig oplevelse}. De fleste mennesker oplever disse symptomer på social angst under konfronterende eller opmærksomme situationer. Der eksisterer en konstant underliggende frygt for forlegenhed, kritikafvisning og vigtigst af alt fiasko. Desværre udvides disse implikationer til næsten alle aspekter af livet som offentlige taler ved en lejlighed til et jobinterview eller blot at bestille mad fra restauranten.

Heldigvis for hvert problem er der en løsning eller i det mindste en løsning i gang. Inden man anvendte virtual reality som en vej til behandling, blev ikke-eksponeringsbehandling anvendt til at aktivere den frygt, som patienterne følte, kunne fremkalde angst for dem. Men disse metoder havde visse begrænsninger for eksempel, imaginær eksponering, hvor en patient forestiller sig stimuli, der udløser angst-indgribende frygt. Det var imidlertid svært for lægen at vide og forstå, hvad patienten faktisk forestiller sig.

Virtual reality hjælper med at bygge bro over dette hul, mens det samme mål er: Patienter lærer at overvinde angst ved at erstatte det med afslapning. Terapeuter kan nu bruge VR til at hjælpe deres patienter med at manøvrere vanskelige situationer. Men hvad VR gør anderledes er, det skaber situationer i det virkelige liv i et miljø, der kan ses og kontrolleres af terapeuterne. Det er dette kontrolelement, der adskiller VR fra andre former for terapi og er også drivkraften bag dens popularitet. Omfanget af anvendelse af VR til angstbehandling ændres også af dets evne til at blive brugt eksternt fra hvor som helst uden faktisk at forlade kontoret. .Det eneste formål med VR er at genskabe en levende repræsentation af den verden, vi faktisk lever, så følelsen af faktisk at være til stede der er reel.

da_DKDansk